Sedmý rok před námi

Důvod k zastavení chvíle

Slavíme firemní výročí, vstupujeme totiž do sedmého roku naší existence.  A to nás inspirovalo k drobnému zamyšlení nad tím, kdo jsme a kam kráčíme. Jedno je jisté. Nabíráme na síle, mohutnosti a máme kondici dobře trénovaného atleta. Když jsme před šesti roky začínali, neměli jsme příliš velké ambice.  Chtěli jsme hlavně zvládnout přechod do nové společnosti a udržet se na trhu. Dnes už ale máme namířeno na mnohem vyšší cíle. Právě v těchto měsících vstupujeme do další vývojové etapy. Z regionálního uspořádání přecházíme na uspořádání nadnárodní. Transformujeme své pracovní postupy, myšlení i organizační strukturu.

Velké okamžiky naší firmy

Na jaře roku 2011 jsme zprovoznili novou servisní halu „Adélu“. Vzniklo tak pevné jádro našeho technického zázemí.  
V roce 2013 jsme získali obchodní zastoupení na prodej olejů a maziv prémiové značky Motorex.
Každým rokem pořádáme zábavnou a prezentační akci SnowShow. V roce 2013 jsme dosáhli rekordní návštěvnosti. Do Pece pod Sněžkou se za námi přijelo podívat více jak 500 hostů.
V roce 2014 překročil celkový počet strojů značky PistenBully prodaných na českém trhu hranici 700 kusů.
V roce 2014 jsme překročili hranice trhu horských strojů a vstoupili na trh stavební techniky. Získali jsme obchodní zastoupení na prodej a servis stavebních výtahů značky Böcker pro Česko a Slovensko.
V roce 2015 jsme vstoupili na polský trh a začali jsme zde prodávat a opravovat stroje značky PistenBully.
V roce 2015 jsme na Slovensku dosáhli historického obchodního vítězství, v jediném výběrovém řízení jsme prodali 15 strojů značky Reform najednou.

Čím žijeme nyní

Žijeme přípravami na zimní sezónu. Součástí těchto příprav je i nákup technologicky nejvyspělejších diagnostických přístrojů, které zefektivní a zkvalitní servisní práce. Investice do těchto přístrojů přesáhla částku jednoho a půl milionu korun. Rozšiřujeme venkovní pracovní plochy o 500 m². Vyslali jsme sedm servisních mechaniků do Německa na odborné školení ve firmě Kӓssbohrer. Připravujeme výběrové řízení na nákup sedmi nových vozů určených pro servisní mechaniky. Provádíme velké množství běžných oprav a souběžně s tím pracujeme na dvou generálních opravách strojů polských skiareálů. Významně posilujeme náš pracovní tým. Do pozice zástupce vedoucího servisu byl jmenován Karel Musil. Do oddělení servisních mechaniků nastoupil Vít Doležal. Marcel Tomek se stal našim koordinátorem obchodních a servisních aktivit na polském trhu.

Kam máme namířeno

Expandovali jsme na polský trh, rozšířili jsme naše obchodní aktivity na Slovensku, vstoupili jsme na trh stavebních strojů. S těmito úspěchy přišla ale i potřeba kvalitativní změny. Začali jsme silně pociťovat, že musíme sjednotit naše výkonnostní, obchodní a prezentační standardy. Chceme dosáhnout toho, aby kvalita našich služeb měla ve všech zemích stejně vysokou úroveň. Také jsme se rozhodli udělat významné změny v naší organizační struktuře.  Proto máme před sebou hodně práce.

Ačkoli se pořád vyvíjíme a proměňujeme, některé naše principy zůstávají stejné.  Stále věříme, že úspěch jde ruku v ruce se skromností a že profesionalita je stejně důležitá jako vlídnost a otevřenost vůči našim obchodním partnerům.

 

za tým společnosti TopKarMoto

Pavel Lipenský, jednatel